Persoonlijk

Anne-Miek van Citters-Boelen 

Ik ben opgegroeid in een gezin van zorgverleners waarin de zorg voor anderen altijd voorop stond. Na jaren werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven heb ik in 2001 bewust gekozen voor de zorg.

IMG_4503In 1997 ben ik in aanraking gekomen met Reiki en als moeder van 2, destijds,  jonge kinderen vond ik Reiki wel praktisch  (pijn: handen er op en weg). Na Reiki I ben ik doorgegaan met Reiki II totdat ik steeds vaker de vraag kreeg of ik naast behandelingen ook Reiki-workshops kon geven. Omdat ik het geven van workshops ook leuk vond heb ik de opleiding tot Reiki-Master gedaan. In 2001 ben ik met mijn eigen praktijk begonnen en heb altijd voor 100% vanuit mijn hart kunnen werken. Aanvullend heb ik mij verdiept in ademhaling- en ontspanningsoefeningen.

Omdat ik op zoek was naar een opleiding waar oosterse- én westerse geneeswijzen gecombineerd werden heb ik de opleiding HBO Voetreflexologie bij de School voor Voetreflexologie in Alkmaar gevolgd en daarnaast in juni 2015 mijn diploma gehaald voor de opleiding HBO Medische Basiskennis conform de PLATO-eisen. Hierdoor worden mijn behandelingen door de ziektekostenverzekeraars vergoed.

In de afgelopen jaren ben ik als therapeut regelmatig zelf in de “zorgverleners-val” getrapt; altijd bezig zijn met anderen maar daarbij mijzelf af en toe vergeten. En waar ga je zélf naar toe als je weer even wilt opladen? Omdat ik in mijn omgeving en binnen mijn praktijk zie dat de druk op de zorgverlener (medische-, paramedische-,  complementaire zorgverlener en mantelzorger) alleen maar toeneemt wil ik mij mede richten op deze doelgroep. Mijn missie is er voor te zorgen dat de mens achter de zorgverlener ook in balans blijft, zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als energetisch.