Stress & energie

Pas als er ontspanning is, kan het zelfherstellende vermogen van het lichaam optimaal werken

Een tekort aan energie door stress uit zich het eerst door lichamelijke vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Voordat je accepteert dat je doodmoe bent, ben je meestal al ver over je grenzen heengegaan.  Met behulp van de anti-stress voetmassage, eenvoudige ademhaling- en ontspanningsoefeningen leer ik je om weer naar je eigen lichaam te luisteren en blijf je zowel lichamelijk als emotioneel beter in balans.

Anti-stress voetmassage:

Deze massage kan toegepast worden bij stress, burn-out, energietekort en slapeloosheid.

Tijdens deze behandeling werk ik met de voetreflexpunten die zorgen voor het verschuiven van het evenwicht van het sympatisch-zenuwstelsel naar het parasympatisch-zenuwstelsel. Het sympatisch-zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor de actiestand van het lichaam (vlucht- en vechtreactie) wordt tot rust gebracht en het parasympatisch-zenuwstelsel dat zorgt voor ontspanning wordt geactiveerd.

 

Alle behandelingen zijn aanvullend op reguliere behandelingen. In voorkomende gevallen verwijs ik door naar een arts of andere therapeut. Contra indicaties: ernstige hartklachten, trombose, spataderen, (hoge) koorts en besmettelijke ziekten.